Elli

Elli yksivuotispotretissa

Elli on opetellut näyttelyseisomista Tuulin ohjauksessa. Kovin usein emme valitetavasti ole taitoja näyttelyihin päässeet kokeilemaan.

FI19430/09
Jitterpug Evoria
s. 06.03.2009

Elli on toinen Jitterpugin oma kasvatti, joka on jäänyt syntymäkotiinsa asumaan. Ilmeisesti suvun tyttögeeneissä kulkee jonkinasteinen vilkkaus ja riiviömäisyys, koska Elli jo alle kahdeksan viikkoisena osaa kaikki samanlaiset metkut kuin isommatkin koiramme. Tai sitten tytöt vain opettavat niitä toinen toisilleen.

Ulkona pitää kiireellä kauhata suuhun kaikki minkä ennättää, ennen kuin "äiti" kieltää. Sisällä pienet hampaat pentuaikana askartelivat rottinkikalusteita, laatikoiden vetonuppeja ja muuta mukavaa ja vauhtia ja energiaa tuntui pikkuneidillä olevan loputtomiin - siksipä se onkin jo ehtinyt saada lisänimen Duraselli- Elli.

Vauhdikkaan olemuksensa Elli on säilyttänyt myös varttuessaan, uskomattoman pitkään tyttö jaksaa pitää valtavaa vauhtia päällä, noutaa sille heitettyjä leluja, pomppia puolenmetrin korkuisia pomppuja suoraan ylöspäin ja leikkiä innokkaana, jos vain jonkun leikkiin mukaan saa.

Jonkinasteista arkuutta Ellin luonteessa on havaittavissa, uudet taloon tulevat ihmiset pitää aina ensin epäluuloisesti haukkua ja vähän pakittaa karkuun, mutta tuota pikaa sitä sitten ollaankin jo ylimpiä ystäviä kaikkien kanssa.

Ellin sukutaulun, näyttelytulokset ja viralliset tutkimustulokset löydät klikkaamalla tästä

Elli on DLA-testattu, seuraavin tuloksin:
010011 00201 01501
01501  00601 02601
eli Elli on enkefaliittiriskigeenin suhteen HETEROTSYGOOTTI

HETEROTSYGOOTTI: Koira on riskihaplotyypin suhteen heterotsygootti (eriperintäinen) eli toisessa kromosomissa on riskihaplotyyppi ja se periyttää sitä myös jälkeläisilleen. Koiran sairastumisriski ei ole merkittävästi kohonnut ja riski sairastua enkefaliittiin on normaali.