FI55127/12 Alfa "Justus"

Kuvassa Justus n. 9 kk:n iässä

Justus on meidän Tintin täyssisar samasta pentueesta. Hankin pojan ihan jalostusmielessä, sijoituspaikkana kuitenkin tyttäreni Lillin koti. Valitettavasti vain perheessä jo asuva Hugo-mopsi ei oikein tullut toimeen uuden uroksen kanssa (kuten ei koskaan ole oikein tullut toimeen muidenkaan urosten kanssa) ja koska Hugo nauttii olostaan yksinäisenä keisarina talossa ja täyden huomion kohteena, tuli Justuksen "kohtaloksi" muuttaa tänne tyttöparatiisiin.
Muuten menee tyttölaumassa ihan hienosti, mutta kun poika on jonkin verran taipuvainen merkkailemaan muutenkin, niin juoksuaikaan joutuu raukka hoitamaan omat "juoksunsa" pissat housussa. Kontti nousee aivan armottomasti, ja housut ovat ihan must - sitä pissan määrää en talon emäntänä enää ole halukas jatkuvasti luuttuamaan ja mattoja pesemään.
Sinä kesänä, kun Justus meille muutti, oli meillä hoidossa myös kaksi chihu-poikaa, joista toinen valitettavasti heti kättelyssä puraisi Justusta niin pahasti silmään, että puhki meni. Silmä kyllä säästyi, näkö siitä meni ja mahdollisen näyttelyuran kannalta on hiukan harmillista, että silmä jäi sameaksi.

Justus on luonteeltaan varsin pehmeä, ystävällinen ja touhukas - välillä kertakaikkiaan turhankin touhukas. Lisäksi se sisarensa tavoin keksii kaikenlaista "pientä ilkeää", joilla ilostuttaa emäntänsä päivää. Vihainen pojalle ei kuitenkaan voi olla, se vaan nyt on kertakaikkiaan niin suloinen hömelö. Vertaisin mielelläni suureen sarjakuvasankariin Ran-Tan-Planiin. Jotain erittäin samanlaista noissa kahdessa on.

Ja sisarusrakkaus selvästi kukoistaa: yhdessä tehdään kaikki tuhmat, ripirinnan nukutaan ja jos nojatuolista kuuluu armoton mukellus ja kurnutus, niin voi olla varma, että Justus ja Tintti ne siellä leikkivät.

PDE-testattu: tulos N/N eli normaali

Sukutaulu